VR Experiences

BRUSSELS VIRTUAL WEEK

Over
About

Van 11 tot 16 december 2019 @ BOZAR

Voor deze 2de editie werkt Brussels Virtual Week samen met Are You Series? (BOZAR) om het publiek uit te nodigen voor een exclusieve rondleiding door de mooiste Virtual Reality werken van 2019.

De toeschouwer duikt in een doolhof van onvergetelijke ervaringen in een unieke omgeving. Hij zal het pad van Colin Farrell in de VR GLOOMY EYES-serie, Edvard Munch in LE CRI kruizen, met Jan Kounen en Molecule op het geluid van de ijskap in -22,7°C varen en de intieme zoektocht naar een verloren liefde in MIND PALACE delen.

Dit zesdaagse evenement in het hartje van Brussel wil iedereen de Virtual Reality (VR) laten ontdekken.
Brussels Virtual Week, met de hulp van Innoviris en het Brussels Gewest, is het deel van Stereopsia bestemd voor het grote publiek, vindt plaats in Bozar, in samenwerking met het festival van de televisieseries Are You Series?.
Het programma is bedacht door de artistieke teams van Bozar met de expertise van Stereopsia.
Niet aanbevolen voor kinderen onder 13 jaar.
Talen: Frans en Engels

"In een Virtual Reality ervaring, door middel van een headset, wordt u in een wereld die u 360° omringt ondergedompeld.
Het stelt u in staat om te bewegen in deze wereld en door joysticks met objecten om te gaan."
About
Our Team
Reservering
Our Team
Services

PROGRAMMA

De toeschouwer duikt in een doolhof van onvergetelijke ervaringen in een unieke omgeving.
Hij zal het pad van Colin Farrell (GLOOMY EYES) en Edvard Munch (LE CRI) kruisen, op de geluiden van de ijskap met de kunstenaar Molecule (-22,7°C) varen en de intieme zoektocht van een verloren liefde (MIND PALACE) delen…

Gloomy Eyes

Toen de zon moe werd van de mensen, besloot hij zich te verstoppen en nooit meer op te staan. De duisternis maakte de doden wakker uit hun graven. Een zombie kind, Gloomy, en een dodelijk meisje, Nena, worden verliefd op elkaar en dompelen zich onder in een diepe band die zelfs de machtigste man in de stad niet kan vernietigen. – Verhaal van Colin Farrell.

-22,7

-22,7°C is het een virtual reality film die een zintuiglijke en introspectieve duik in het poolgebied biedt, geïnspireerd door het avontuur van de muzikant Molecule: de kans om de Schepping te ervaren in een extreme omgeving en de Arctische wereld te ontdekken, een wereld die van mystieke geluiden en trillingen gemaakt is.

Le Cri

LE CRI VR. De beroemdste van de schilderijen geeft zijn demonen vrij…

Le Cri, van Edvard Munch, is overal te zien. Het door terreur verwrongen gezicht heeft zo’n indruk gemaakt op de verbeelding dat het het universele symbool van angst is geworden. Ben je klaar om de geheimen van de beroemdste “schreeuw” uit de kunstgeschiedenis te bevrijden?

Alleen in een verlaten museum heb je een head-to-head met het werk, maar zou je het schilderij durven aanraken? Pas op, demonen en geesten trekken zich uit het doek en lokken je in de diepten van de gekwelde psyche van de meester. Met het doek als uitgangspunt maakt het CRI het mogelijk om de obsessies en het werk van de schilder te doorkruisen. Interactief, zintuiglijk en in drie hoofdstukken opgedeeld, deze Virtual Reality ervaring biedt een unieke interpretatie van dit meesterwerk uit het impressionisme.

Mind Palace

“MindPalace’ is een geanimeerde Virtual Reality ervaring die draait om het idee van wat er zou kunnen gebeuren als je in de geest van je geliefde zou kunnen kijken. Niet alleen als bezoeker, maar door volledig op te lossen in hun perceptie. Zonder remming en oncontroleerbaar. In “MindPalace” is alles een realiteit.

Een machine die in staat is om een geest ondersteboven te zetten. Je gedachten, herinneringen, emoties die zich vervormen rond de realiteit die we kennen, sluiten ons op in de innerlijke kern van een ander persoon.

Ten goede of ten kwade.

Services
work
Boek uw ticket

Social Media

work